Combi Works runs on AirFaas and all our partners can login here to follow shipment status, orders, quotations, delivery and quality performance and stock status.

Combi Works

Syntyhistoriamme

Neuvostoliiton kuihtuvien tankkitehtaiden käyttäjästä globaalien hankintaketjujen uudelleenmuotoilijaksi

Combi Works aloitti perheyrityksenä, jonka perustivat äiti ja poika, Veronika ja Edward, joilla oli toisistaan hyvin erilaisia vahvuuksia. Pian joukkoon liittyi toinen poika Robert. Näin syntyi tiimi, joka rakensi yhtiön sellaiseksi kuin se on tänään.

Tarinamme alkaa ajasta 1980-luvun lopussa, kun maailmassa alkoi tapahtua suuria muutoksia. Neuvostoliitto oli häviämässä talouskilvan läntisiä demokratioita vastaan ja sen rajat olivat avautumassa. Ruotsalainen eksentrikko liikemies Stenbäck uskoi mobiipuhelinbusineksen tulevaisuuteen Lännen lisäksi myös ’Itämaissa’. Niinpä hänen yritysryppäänsä mobiiliyrityksen, Millicom International Cellular SA:n tehtäväksi annettiin valloittaa markkinat Idässä. Tiedossa oli Suomen rikas historia Neuvostoliiton naapurina ja sen kerryttämä osaaminen toimimisesta naapurinsa kanssa. Niinpä he palkkasivat yhden perustajistamme, Veronika Braithwaiten organisoimaan Idän valloitusta.
Veronika matkusti Neuvostoliitossa, loi suhteita, siirsi perheensä Moskovaan ja sai neuvotelluiksi mobiilipuhelinlisenssejä jo Venäjäksi muuttuneen maan miljoonakaupungeissa. Syntyivät ensimmäiset mobiilioperaattorit, suuri joukko ikimuistoisia tarinoita ja mikä tärkeintä, aivan uusia businessmahdollisuuksia.

Ajassa eteenpäin vuosituhannen vaihteeseen: toinen perustajistamme, Edward Blomstedt opiskeli TKK:n konetekniikan osastolla ja oli valmis tarttumaan haasteisiin. Idea lähti kehittymään, kun entisen neuvostotankkitehtaan (nykyään traktoritehdas) edustaja otti yhteyttä saadakseen tilauksia tehtaalle. Tehtaan laaja konekanta oli vailla käyttöä ja koneet vanhentumassa. Niitä voisi valjastaa käyttöön sopivalla hinnalla. Tehdas itse oli kuin valtava neuvostoajan monumentti. Combi Works ryhtyi toimeen ja löytyi sopiva alue, kestävät valurautakansistot Suomen markkinoita varten. Lyhyesti sanottuna, yhdistimme markkinakysynnän olemassa olevaan vapaaseen tuotantokapasiteettiin. Toimitusketjun lisäarvo on aina ollut osa yrityksemme DNA:ta.

No, pian tuli eteen seuraava merkittävä asia päätettäväksi, kun alkuajan venäläinen partnerimme yritti muuttaa nimiinsä toimitussopimuksemme, ilman varoitusta. Piti valita heidän ehtojensa ja sulkemisen välillä. Päätimme kuitenkin löytää oman kolmannen vaihtoehtomme. Päätimme löytää uudet valmistajatahot ennätysajassa - muokkasimme tuotespesifikaatiot ja siirsimme tuotannon uusiin tehtaisiin. Teimme tuotannon siirron kahteen maahan kolmessa kuukaudessa. Business oli pelastettu. Saimme ajoissa varmistetuiksi toimitukset, laadun ja toimitussopimukset asiakkaittemme kanssa.
Tästä lähti liikkeelle Combi Worksin tarina ja sen toiminnan kulmakivet – odotusten ylittävä palvelu, joustava kapasiteetti ja sen varmuus sekä toimitusvarmuuden takaaminen asiakkaille.

Pääkonttori

Skandinavia - Ruotsi

Viro

Liettua

Kiina

Intia

crosschevron-down